Forberedelsestiden

Her på siden kan du læse mere om, hvordan du bruger din forberedelsestid på den bedste måde. Du har 60 minutter fra du trækker spørgsmålet til du skal fremlægge ved eksamensbordet.

I forberedelsestiden skal du forberede dit mundtlige oplæg. Du skal i løbet af forberedelsestiden lave et oplæg på 8-10 minutter. Det lyder let, men kræver en koncentreret indsats. Dit oplæg skal indeholde en kort præsentation af tekstmaterialet, en besvarelse af spørgsmålene ved hjælp af en analyse og fortolkning af materialet og en perspektivering.

Læs og forstå eksamensspørgsmålet

Du skal starte med at læse dit udleverede eksamensspørgsmål grundigt. Brug lidt tid på at undersøge, hvad eksamensspørgsmålet beder dig om at gøre. Sæt streg under de direkte krav, der ligger i dets formulering. Det er også værd at hæfte sig ved, hvis der stilles specifikke krav til perspektiveringen. Fx om at inddrage andre tekster, perioden eller bestemte diskussioner.

Læs teksterne og find baggrundsinformation

Når du har forstået spørgsmålets krav, så er det tid til at læse teksten eller se evt. materiale. Dette giver dig det første overblik.  Sørg for at understrege og tage notater til det vigtigste indhold, mens du arbejder med tekster og materiale. Der må selvfølgelig gerne skrives og understreges i den udleverede tekst.

Hvis eksamensspørgsmålet beder dig om at fokusere på noget specielt i teksterne, så er det en god idé at have det i baghovedet under denne første gennemlæsning.

Hvis du under gennemlæsningen støder på v...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind