Forberedelsestiden

Brug tiden fornuftigt

Du har 48 minutters forberedelsestid. Uret begynder at tikke, når du trækker dit eksamensspørgsmål. Det kan virke som lang tid, men det hele går stærkt, når du både skal sætte dig ind eksamensspørgsmålet, materialet og forberede din præsentation. 

Du skal nå dette i forberedelsestiden:

  • Få styr på eksamensspørgsmålets krav
  • Sætte dig ind i materialet
  • Lave en disposition for din fremlæggelse

Vi anbefaler, at du begynder med at kigge grundigt på eksamensspørgsmålet, så du er helt sikker på, hvad kravene er. Derefter kan du sætte dig ind i materialet og eventuelt se på dine egne noter til temaet. Til sidst skal du skrive en disposition.

Læs og forstå eksamensspørgsmålet

Eksamensspørgsmålene handler altid om et tema, som I har haft om i undervisningen. Du kan se temaet på overskriften. Du behøver altså ikke være i tvivl om, hvad spørgsmålet overordnet handler om.

Kendte og ukendte bilag

Du får nogle bilag til spørgsmålet. 2-4 tekster på tilsammen 2-3 normalsider. Bilag kan også være korte medieklip eller billeder.

De vigtigste af bilagene er kendt tekst, som du allerede har arbejdet med i timerne. Det er typisk tekster skrevet af en filosof (filosofisk primærtekst) eller en fremstilling af filosofiske ideer (filosofisk sekundærtekst). Disse bilag vil rumme de tanker og ideer, som du skal forklare og bruge i dit oplæg.

Der vil også være nogle bilag...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind