Engelsk eksamen: Studienets vejledninger

Her finder du vores hjælp til, hvordan du forbereder dig på eksamen i engelsk på STX, HHX og HF.

Inden eksamen har du mulighed for at forberede dig på de opgavetyper, som kommer til engelsk eksamen samt sprog og grammatik. Du kan med fordel også få overblik over, hvordan du vil strukturere selve din eksamen. Alt det hjælper vi dig med at gøre i vores vejledninger til skrifltig og mundtlig engelsk eksamen.

Forbered dig effektivt til engelsk eksamen nu

Studienet hjælper dig målrettet til at blive klar til eksamen på din uddannelse. Her finder du den vejledning, du har brug for til at forberede dig effektivt:

Til den mundtlige eksamen i engelsk har vi lavet en samlet vejledning, der dækker alle uddannelser og niveauer, som du kan finde her:

Søger du overblik over den skriftlige eksamen i engelsk, så finder du råd og vejledning i disse webbøger:

Husk: Er du godt forberedt til eksamen, kan du meget bedre bevare roen og få et godt resultat til eksamen!

Hvordan foregår eksamen i engelsk? 

Til den mundtlige eksamen i engelsk bliver du bedømt ud fra din evne til at præsentere dit bearbejdede materiale, føre en faglig dialog på engelsk med din lærer og perspektivere til materiale, som du har arbejdet med i undervisningen. 

Til den skriftlige eksamen kommer du til at møde bestemte opgavetyper. Her er det en god idé at forberede dig på, hvordan du skriver disse typer opgaver - f.eks. et essay. 

Gode råd til eksamen i engelsk

Et par gode råd med på vejen er aldrig en dårlig ting. Her vil vi give dig nogle hurtige råd, som forhåbentlig hjælper dig lidt tættere på et godt resultat til din engelsk eksamen. 

1. Først og fremmest – få styr på dit materiale

Den vigtigste del af din forberedelse er naturligvis, at du har styr på dit eget materiale. Det er vigtigt, at du har læst op på alle emnerne hjemmefra, så du hurtigt kan få et overblik over teksten og kunne perspektivere til temaet. Hvis du ikke har styr på dine noter, kan du finde en masse gode dybdegående engelsk noter her på Studienet.

2. Gør brug af Studienets analysemodeler

Hvis du støder på et essay som tekstmateriale, skal du være parat til at analysere et engelsk essay grundigt. Det samme hvis du f.eks. trækker et digt eller en sang. På Studienet har vi udarbejdet vejledninger til de forskellige opgavetyper, så du hurtigt og let kan få et overblik over de væsentligste punkter i dit udleverede tekstmateriale. Du kan se og hente de forskellige analysemodeller fra Studienet her:

3. Vær klar til at trække et digt

Hvis du trækker et digt til din engelsk eksamen, er det vigtigt, at du læser det højt for lærer og censor. Det anbefales at gennemgå digtet vers for vers, så du viser lærer og censor, at du har styr på dit redegørende niveau.

4. Hav styr på dine sprogfærdigheder

Det siger sig selv, at du skal have styr på dit engelske sprog, når du sidder inde til engelsk eksamen. Samtidig med at du gennemgår dit materiale fra undervisningen, skal du sørge for at tale så meget engelsk i din fritid som overhovedet muligt. Hvis du spiller computerspil, så sørg for at kommunikere med andre på engelsk. Snak engelsk til din familie, kæreste, ven, kæledyr eller helt andet – så længe du får talt engelsk og praktiserer dit engelske sprog. Der er ikke noget mere træls end at sidde med et rustent engelsk til din eksamen.

5. Brug de rigtige vendinger

Du kan være ekspert i at snakke engelsk, men hvis du ikke bruger de rigtige faglige vendinger og termer til din eksamen kan det gå grueligt galt. Din eksamen i engelsk handler primært om dine sproglige evner og derfor er det selvfølgelig vigtigt, at du har et sundt ordforråd. På Studienet har vi samlet et dokument, der viser, hvilke udtryk man kan anvende til eksamen, når du snakker engelsk generelt, snakker om forfatteren, analyserer teksten og når du taler om forskellige personer i teksten.

Eksempler på udtryk du kan anvende til eksamen:

”Jeg forestiller mig det sådan, at” = ”I picture it somewhat like this”

”Ifølge forfatteren” = ”According to the author/writer”

“Leder læserens opmærksomhed mod” = “directs the reader's attention to”

Få udvidet dit ordforråd, så du er fuldstændig klar til eksamen med vores dokument fra Studienet