Synspunkter

Her ser vi på Alex Vanopslaghs synspunkter i debatartiklen, ”Drop nu offerrollen, og tag ansvar for dit eget liv”. Vi begynder med tekstens hovedsynspunkter og tager derefter fat på de øvrige pointer og undersynspunkter. Vi lægger særlig vægt på holdninger, der har at gøre med emnet om det personlige ansvar i dag.

Unge skal lære at tage ansvar

Vanopslaghs hovedsynspunkt formuleres allerede delvist i debatartiklens titel: ”Drop nu offerrollen, og tag ansvar for dit eget liv”. Unge mennesker skal holde op med at se sig selv som ofre og skyde skylden på samfundet. I stedet skal de lære, at de selv kan gøre noget ved problemerne:

Vejen ud er at tage ansvar i stedet for at vente på, at nogle kommer og redder os fra konsekvenserne af vores egne valg. Vi kan jo heldigvis – helt uden politikerne eller Politikens hjælp – aktivt foretage valg og fravalg, som ændrer den situation, vi står i.

Når unge mennesker lider af stress eller præstationsangst ligger løsningen ikke i at skælde ud på samfundets ”præstationskultur og konkurrencestatslogik”, som det hedder i begyndelsen af artiklen. Derimod skal unge lære, at de er selvstændige individer, der kan hjælpe sig selv.

Skal ikke omtales som ofre

Anden del af hovedsynspunktet er, at vi skal holde op med at omtale ung...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind