[0]

Drejebog

I denne vejledning kan du få hjælp til at skrive en drejebog. En drejebog er en plan for de øvelser, som jeres gruppe skal fremvise til den praktiske del af eksamen i enten Idræt C eller Idræt B. Du kan også møde drejebøger i den daglige undervisning i Idræt, fx hvis I skal træne formatet i månederne op til eksamen.

Vores vejledning er bygget op, så du først kan læse om, hvad der kendetegner en drejebog. Dernæst kan du få gode råd til at skrive en drejebog, og til sidst kan du se konkrete eksempler på drejebøger. Du kan også finde en simpel skabelon til drejebog.

NB: Du kan også møde begrebet ‘drejebog’ i Mediefag, hvor det har en helt anden betydning. Denne vejledning handler udelukkende om drejebøger i Idræt.

Her kan du se et uddrag fra vejledningen

En drejebog er en øvelsesplan

I Idræt bruges begrebet drejebog om en plan over nogle øvelser, som man gerne vil fremvise. Drejebogen kan sammenlignes lidt med den disposition, som man ofte laver til mundtlige eksamener. Forskellen er, at en drejebog er en plan for en praktisk demonstration, mens en disposition er en plan for en mundtlig præsentation.

Den typiske drejebog er lavet som et skema, hvor der er navn og beskrivelser på hver øvelse, samt en klar tidsplan for, hvilke øvelser som vises hvornår. En drejebog skal normalt også indeholde noget teoretisk begrundelse for de valgte øvelser, så det er tydeligt, hvordan de relaterer sig til de fokuspunkter, som I har arbejdet med i det relevante forløb. Hvis I fx har haft et forløb i atletik med særligt fokus på de eksplosive bevægelser, som kræves i højdespring og længdespring, så kunne I beskrive, hvordan jeres valgte øvelser bidrager til at træne eksplosivitet. 

Hvornår skal jeg skrive en drejebog?

Det er især til den praktiske del af eksamen i Idræt B eller Idræt C, at du vil få brug for at skrive en drejebog. 

Den praktiske del af eksamen er altid en gruppeprøve. Dagen før eksamen møder din gruppe op og trækker en forløbspakke. I forløbspakken står der navnene på tre ud af de seks forløb, som jeres lærer har opgivet til eksamen. Der vil altid være præcis ét forløb fra hvert af de tre færdighedsområder, som Idræt rummer: 1) boldspil, 2) musik og bevægelse og 3) klassiske og nye idrætter. En forløbspakke kunne fx se sådan her ud:

FærdighedsområdeForløb
BoldspilBasketball
Musik og bevægelseVals
Klassiske og nye idrætterAtletik

Når I har trukket forløbspakken, skal jeres gruppe forberede nogle øvelser inden for de tre forløb, som I vil vise til den praktiske eksamen. Disse øvelser skal beskrives i en drejebog, som skal afleveres til lærer og censor i to eksemplarer. Drejebogen skal fylde ca. tre sider i alt, med én side til hvert af de tre forløb. 

Drejebogen indgår ikke direkte i bedømmelsen til eksamen, men kan alligevel have en indirekte betydning for jeres karakter. Den hjælper...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Drejebog

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.