Genretræk og virkemidler

Tragediens genretræk og kendetegn

De græske tragedier er kendetegnede ved, at de tager udgangspunkt i en græsk myte, som alle grækere kendte. De har fokus på en hovedperson, som gennemgår et tragisk handlingsforløb, det vil sige med en ulykkelig slutning. 

Det sociale miljø er altid overklassen, og typisk foregår tragedierne ved en kongeborg. Koret og korlederen tilhører som regel overklassen og er repræsentanter for konservative holdninger. Det vil sige, at de er gudfrygtige og har en traditionel, lidt gammeldags tankegang. 

Handlingen i tragedien er alvorlig, og sproget er udformet i en højtidelig og alvorlig stil (i modsætning til komedien). Tragedierne tematiserer som regel store problemstillinger og dilemmaer for individet. Typiske temaer kan være individets valg og skæbne, konflikt mellem menneskers vilje og guders vilje, konflikt mellem kærlighed og magt eller konflikt mellem individ og samfund.

Skæbnen spiller en central rolle, som noget helten ikke kan undgå. Helten må acceptere sin tragiske skæbne og underkaste sig gudernes vilje. Tragedien ender altid ulykkeligt (tragisk). Der er ikke no...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind