Resumé og motiver

Her ser vi på, hvad Erlend Loes roman Doppler (2005) handler om. Først kan du læse et samlet resumé og få et overblik over bogens motiver. På næste side gennemgår vi mere detaljeret alle romanens kapitler, så du let kan få et overblik over handlingen i hvert kapitel. 

Resumé

Doppler er fortællingen om Andreas Doppler, en almindelig middelklassemand fra Norge. Lige efter Doppler har mistet sin far, kommer han ud for et cykeluheld i skoven uden for Oslo. Uheldet får ham til at forlade sin familie og sit job for at flytte ud i et telt i skoven. Her adopterer han en elgkalv, hvis mor han har dræbt. Han giver den navnet Bongo. Ude i skoven reviderer Doppler sit syn på tilværelsen. Han lover at lægge al kompetence bag sig og vil i øvrigt undgå andre mennesker, fordi han ikke bryder sig om mennesker i det hele taget. Med kompetence mener han flere ting, men først og fremmest er det vores evige stræben efter at leve bedst mulig op til samfundets normer.

Doppler søger ensomheden i skoven og er afvisende over for sin kones krav om at vende tilbage til familien, selvom hun er gravid med d...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind