Dopplers familie

Dopplers familie fremstilles som flade karakterer

Doppler har en lille kernefamilie, hvor han og konen har fået to børn. Nora er 16 år og går i gymnasiet, mens Gregus er 4 år og går i børnehave. Konens alder hører vi ikke noget om, ligesom vi ikke får noget at vide om hendes job, kun at har hun et arbejde. Men vi kan nok godt antage, at hun er jævnaldrende med Doppler og altså omkring 35-40 år. 

Familiemedlemmerne fremstilles som flade karakterer. Vi ser dem gennem enkelte handlinger og replikker, hvor vi ikke får nogen indsigt i deres psykologiske dybde, forhistorie eller udvikling. 

Dopplers kone

Dopplers kone ønsker sig et normalt familieliv

Set udefra udviser Dopplers kone en ret stor omsorg og kærlighed for ham. Da han kommer hjem efter cykeluheldet hører vi, at hun forbinder hans sår. Senere accepterer hun umiddelbart, at han har brug for tid alene. Doppler mener dog ikke, at hun for alvor forstår, hvorfor han har behov for at være i skoven. Vi hører, hvordan hun jævnligt opsøger ham i skoven. Doppler mener, at hun længes efter hans store penis og sætter egentlig ikke pris på besøgene: 

Jeg ville ønsker, jeg havde et mindre kønsorgan. Et kønsorgan, som min kone ikke længtes efter. Et lille bitte og kraftløst kønsorgan, som hun kunne undvære. (s. 38-39)

Hvis vi så det fra hendes vinkel, så ville det måske nærmere være et udtryk for kærlighed, at hun opsøger ham. Hun nævner dog også, at familien har brug for Dopplers indtægt: ”…jeg er træt af at være alene med ungerne og ikke længere have din indtægt, siger hun.” (s. 38)

Hun er blevet gravid på en af turene til Dopplers telt. Så hun kræver, at han vender tilbage til maj, hvor hun efter planen skal føde. Senere får hun sin bror Tom, Dopplers svoger, til at tale med Doppler og siden hente ham med tvang. 

Det er altså tydeligt, at Dopplers kone har ønsket om at vende tilbage til et normalt familieliv. Hun giver også udtryk for, at hun vil have flere børn, da hun har født sidst i bogen.

Det er dog i modstrid med Dopplers ønsker. Selvom han viser sig som en ansvarlig forælder ved at gå til forældremødet i Noras klasse og faktisk bliver lidt stolt over sin rolle som far over for Gregus, så ønsker han ikke at vende tilbage til den kompetence, som han forbinder familielivet med. Som han siger: ”Min kones kompetence er grænseløs.” (s. 172) 

Her hentyder Doppler til, at konen vil kalde den nyfødte dreng for Bjørnstjerne, navngivet efter Norges største digter, fordi drengen er født på nationaldagen den 17. maj. I øvrigt på samme måde, som hun har navngivet datteren Nora efter Ibsens drama ”Et dukkehjem”, hvor karakteren Nora står som et billede på kvindefrigørelse....

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind