Resumé og ordforklaringer

”Dødsslagteren fra Kællerhavgård ” handler om Ove Gårdlund fra Dalby Huse, der kommer til at slå sin søn Mikkel ihjel. Novellen begynder med en kort præsentation af Ove, og den bevæger sig derefter direkte tilbage til den dag for næsten 21 år siden, hvor Mikkel blev skudt.

Ove og Mikkel havde sendt et hold grise til slagtning, men de opdagede efterfølgende, at de havde glemt en enkelt so. De var begge fulde, og de besluttede derfor, at de ville skyde den selv. Oves kone Minna var modstander af idéen. Ove og Mikkel forsøgte dog alligevel, men soen rykkede med hovedet i sidste øjeblik, og skuddet ramte Mikkel i stedet.

Vi hører derefter, hvordan Mikkels begravelse gik. Fortælleren bemærker, at der på hans gravsten stod ”svineproducent”. Det førte til snak i byen, og novellen begynder derefter at fokusere på, hvordan indbyggerne i Dalby Huse forholder sig til Ove.

Vi lærer, at der har været en konflikt om Ove. Nogle er utilfredse med, at han har arvet Kællerhavgård, og at han ikke sætter pris på gården.  De siger, at han ser det som en guldgrube. De mener, at han har mi...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind