Perspektivering
Postmoderne litteratur beskæftiger sig ofte med dagligdagen og de relationer, der opstår i hverdagen. ”Dødsslagteren fra Kællerhavgård” skildrer dog ikke i første omgang en almindelig hverdag. Et barn på tretten år er blevet skudt. Det er en begivenhed, der ligger langt fra hverdagen.
Novellen er dog alligevel fyldt med hverdagsliv. Vi hører fx om, hvor indbyggerne i Dalby Huse køber deres grøntsager henne. Vi hører om pensionisternes rollatorer og naturlegepladser. Vi hører om, hvilke digte lokalavisen udgiver. Vi befinder os midt i Ove og Minnas sorg, men samtidigt befinder vi os midt i deres og mange andres hverdag.
Novellen fortæller dermed, at sorg ikke forsvinder, selvom hverdagslivet går videre. Den sidder i kroppen og tynger, præcis som vi ser det hos Ove. Novellen bruger på den måde det postmoderne fokus på hverdagen som et aktivt redskab. Hverdagens små konflikter virker små i forhold til Mikkels død, men alligevel fylder de. Novellen viser på den måde, hvordan livet både stopper og går videre, når en frygtelig ulykke indtræffer.
Hjemstavnslitteratur er en litterær strømning, hvor forfatteren bruger sin hjemstavn som baggrund for histor...