Fortolkning, budskab og tema

”Dødsslagteren fra Kællerhavgård” handler om, hvordan mennesker i en lille sommerhusby i Danmark reagerer på sorg og skyld. Novellen viser os gennem Ove og Minnas handlinger, at de begge er tyngede af den enorme sorg, de bærer rundt på efter Mikkels død.

Vi fornemmer Oves sorg som en reel byrde på hans skuldre. Fortælleren bemærker nemlig, at han er blevet tung i kroppen til Mikkels begravelse, selvom han altid har været en tynd og ranglet mand. Han ligner en, der er klar til at tage et hovedspring, da han står ved Mikkels grav. Det fortæller os, hvor dyb hans sorg er. Han er næsten ved selv at følge med ned i graven og dermed i døden. 

Ove virker til at vende sin sorg indad. Han skriver digte, og vi får lov at læse et af dem til sidst i novellen. Vi får indtryk af, at han ikke kun sørger over Mikkels død. Han føler også skyld. I digtet skriver han nemlig, at han føler sig som en, der har slået ihjel. Vi kan tolke denne linje på flere måder, for er det soen eller Mikkel, han skriver til? Vi kan sige, at han nok taler til begge. Soen er blevet et symbol på Mikkel. De var begge uskyldige ofre for dødsslagteren Ove.

Minna reagerer omvendt udad. Fortælleren bemærker: ”Der måtte komme en reaktion fra hendes side”. Ove og Mi...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind