[47]

Vejledning til diskuterende artikel

Dette er Studienets model til, hvordan man skriver en diskuterende artikel til et HF-hold (tidligere kendt som argumenterende artikel). At skrive en diskuterende artikel i dansk behøver ikke være særlig svært. Hvis du bare ved, hvad du skal kigge efter, og hvordan du skal gå frem, kan du hurtigt blive god til denne opgavetype. 

Formålet med vejledningen her er at sørge for, at du får hævet dine karakterer i dansk – især til eksamen, hvor det jo for alvor tæller.

Vejledningens inddeling

Vejledningen kan læses fra start til slut, men kan også fungere som et opslagsværk, du kan kigge i, når du er i tvivl om noget i din skrivning.

Vejledningen vil ved hjælp af to trin vise dig, hvad du skal gøre, fra du får opgaven i hånden, til du sidder med den færdige aflevering. Disse to trin dækker:

 • Før du begynder at skrive: Hvordan du forbereder din opgave ved at læse opgaveformuleringen og teksterne, og hvordan du får idéer til indholdet i opgaven.
 • Skriv opgaven: Hvordan du bygger din argumenterende artikel op og skriver den. Her kommer vi både ind på, hvordan du kan skrive de enkelte dele af opgaven, samt hvordan du redegør, diskuterer og perspektiverer.

Til sidst i vejledningen giver vi dig gode råd til skrivestil, formidling og sprog. Her kommer vi ind på, hvilket sprog du skal bruge i opgaven, hvordan du skriver sammenhængende, og hvordan du bruger citater.

Vær opmærksom på, at den diskuterende artikel forsvinder som opgavetype for elever startet efter august 2017. 

Opgavehjælp og analysehjælp

Studienet har udviklet opgave- og analysehjælp til en række af de mest brugte tekster i skriftlig dansk. Vi giver dig hjælp til, hvordan du kan analysere de enkelte tekster, og hvordan du selv bliver god til at dykke ned i en tekst og redegøre, analysere, debattere osv.

Klik her for at se Studienets opgavehjælp (sagprosa-tekster)

Klik her for at se Studienets analysehjælp (skønlitteratur)

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Vejledning til diskuterende artikel

[47]
Bedømmelser
 • 04-01-2012
  Givet af HHX-elev på 2. år
  fantastisk hjælpemiddel til dansk på a niveau. den er god at have ifald man ikke kan huske hvad og hvordan det er man skriver en argumenterende artikel korrekt.
 • 01-04-2011
  Givet af 3.g'er på STX
  Rigtig god vejledning. Takker!
 • 06-04-2011
  Givet af HFe-elev på 1. år
  skal have det lært håber dette hjælper
 • 04-05-2011
  Den forklerer rigtig godt, hvad det er, man skal have med i sin til, og giver gode eksempler.................