Diskursanalyse i SRP

Eksempel på, hvordan diskursanalyse kan inddrages i et SRP

Se: SRP: Racisme i USA

Diskursanalyse tæller som faglig metode i flere forskellige fag

En af de store udfordringer ved at skrive SRP er, at der typisk er krav om at inddrage faglige metoder fra alle de fag, som opgaven skrives i. I Dansk kunne det fx være litterær analyse, mens det i Fysik fx kunne være at udføre videnskabelige forsøg. 

Diskursanalyse er lidt speciel i denne sammenhæng, fordi diskursanalyse faktisk kan anvendes som metode inden for en række forskellige fag. Den kan nemlig bruges som faglig metode i både sprogfag som Dansk og Engelsk og i øvrige fag som Samfundsfag eller endda Historie. Det vil altså sige, at der er mange forskellige SRP-fagkombinationer, hvor det kan være meningsfuldt at inddrage diskursanalyse som den ene af de metoder, du har brug for at anvende. 

NB: Husk, at dit SRP skal inddrage mindst to forskellige metoder. Så selvom du fx kombinerer fagene Dansk og Samfundsfag, som begge har diskursanalyse blandt fagets metoder, så må du ikke nøjes med at lave diskursanalyse. Så kunne du fx vælge at lave diskursanalyse som din danskfaglige metode og så vælge en anden metode til dit samfundsfaglige arbejde (eller omvendt).  

Diskursanalyse er en oplagt metode at inddrage i SRP eller andre større skriftlige opgaver

Diskursanalyse er ofte en nyttig fagl...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind