Komparativ diskursanalyse

Her kan du læse et eksempel på, hvordan en komparativ diskursanalyse kan se ud. Teksten er taget fra en SSO om corona, hvor der bliver lavet en sammenligningen af corona-diskursen i en tale af statsminister Mette Frederiksen og et blogindlæg af lederen af Nye Borgerlige, Pernille Vermund.

Diskursanalyse

Under Corona-krisen har der generelt hersket en diskurs om, at krisen har skabt et fællesskab mellem danskerne. Vi har beskyttet de svageste og stået sammen for at løse krisen. I år 2020 blev ordet ”samfundssind” kåret som årets ord (Ritzau, 2020). Men der har også været en moddiskurs om, at det ikke er fællesskab og solidaritet, der har præget krisen men tvang og ufrihed hos borgerne.

I statsminister Mette Frederiksens nytårstale fra 1. januar 2021 (Frederiksen, 2021) italesætter hun, hvor hård en tid Corona-krisen har været og er. Nye Borgerliges formand Pernille Vermund kritiserer derimod regeringen og dens politik under Corona-krisen i blogindlægget Giv danskerne deres liv og deres frihed tilbage fra f...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind