Fremlæggelse i DIO

Til den mundtlige eksamen i DIO skal du forberede din fremlæggelse. Her får du en række gode råd og tips til fremlæggelsen.

Du kan også bruge de gode råd til fremlæggelse i DIO i klassen. 

Øv dig

Øv dit oplæg og især dine indledende sætninger flere gange inden eksamen (får du en god start, går resten som regel lidt lettere). Læs oplægget højt, mens du kigger dig selv i spejlet. Det er også en god idé at tage tid på dit oplæg, så du er sikker på, at du ikke kun når halvvejs igennem, inden lærer og censor afbryder dig. Du har 8-10 minutter til rådighed. Aftal med et par af dine venner, at I mødes på skolen dagen inden, I skal op. Find et tomt lokale og hold så generalprøver på jeres mundtlige oplæg. Giv hinanden feedback på, hvad der var godt, og hvad der var knap så godt. Som det gamle ordsprog siger: øvelse gør mester.

Varm op

Tænk eksamen som en vigtig kamp, du skal ind at spille og sørg derfor for at være helt varm, inden du går ind. Træk vejret dybt ned i maven, rul med skuldrene og sving armene. Prust som en hest, så du kan få varmet læberne op. Råb af dine lungers kraft (dette skal du helst gøre hjemmefra).

Kom i god tid

Kom i god tid til din eksamen, ca. en times tid før, så du kan f...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind