DIO problemformulering

Når du har søgt inspiration, materiale, evt. talt med din vejleder og har en liste over emner, som du kunne forestille dig at arbejde med, skal du til at tænke over, hvordan du kan arbejde videre med dit emne. Det næste trin i processen er at lave et udkast til en problemformulering og finde to fag, som kan hjælpe med at undersøge problemformuleringen til din DIO.

I det følgende vil vi give nogle tips til, hvordan du med udgangspunkt i emnet kan vælge to fag og skrive en god problemformulering.

Det er vigtigt at holde sig i baghovedet, at processen med at vælge fag og problemformulering til DIO synopsen som regel foregår samtidigt. Det vil sige, at du fx godt kan skrive din problemformulering først og derefter vælge, hvilke fag, du gerne vil undersøge din problemformulering med. Hvis din lærer taler om at sætte ”emnet før faget” er det,…

...

Én undersøgelse – forskellige fag

Fordi et af hovedformålene med DIO er, at du kan vise, at du kan belyse ét emne med to forskellige fag, er det en god idé at holde sig for øje, at din problemformulering også meningsfyldt skal kunne behandles med to fag.

Lad os prøve a…

...

Den gode problemformulering giver fagligt sammenspil

Så hvad er en problemformulering egentlig? En problemformulering er et spørgsmål, som det er interessant at finde svaret på. Spørgsmålet skal været formuleret præcist og…

...

Tjekliste til problemformulering 

I arbejdet med problemformuleringen kan du undervejs stil…

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind