Bilag 1: Guide til informationssøgning

Informationssøgning er et vigtigt område. Det er her, du får opbygget fundamentet for dit projekt, og det er derfor vigtigt, at du har det rette værktøj for hånden, når du skal ud i informationsjunglen. Husk, at det ikke handler om, hvor meget du har læst, men om du har læst det rigtige - altså det bedst egnede for dit område. Husk også, at du også kan spørge dine vejledere om hjælp til at finde relevant information. …

...

Søgning af information fra forskellige kilder

Det første du ska…

...

Leksikonartikler

Et leksikon rummer artikler, som i overordnede træk beskriver rigtig mange emner. Til gengæld er detaljegraden af beskrivelsen af et emne som regel ret lille. Derfor er et leksikon som regel bedst til at danne sig et overblik over et emne. 

Man snakker i dag ikke leksikon uden at sige Wikipedia. Wikipedia er et noget specielt leksikon, da det er skrevet af brugerne selv uden e…

...

Lærebøger

En lærebog er, som det ligger i navnet, en tekst som er skrevet i forhold til, at elever skal kunne lære noget om et eller flere bestemte emner. Som regel dækker lærebøger mange emner, og du vil kun være interesserede i nogle af emnerne. Et vigtigt værktøj er derfor bogens indholdsfortegnelse. Via de…

...

Avisartikler

Hvis du skriver i samfundsfaglige og økonomiske fag eller humanistiske fag, kan du som regel også finde information om dit emne i artikler bragt i…

...

Artikler fra videnskabelige tidsskrifter

En anden type artikler er de videnskabelige artikler, som bliver udgivet i videnskabelige tidsskrifter. De adskiller sig fra avi…

...

Statistiske data

Søger du danske data er statistikbanken.dk et oplagt sted at starte. …

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind