DIO-bogen

DIO-bogen er din hjælp til DIO eksamen på HHX. 

Her gennemgår vi DIO opgaven fra valg af emne til den mundtlige eksamen. 

Med bogen ved hånden kan du få vejledningen hele vejen igennem dit projekt, men du kan også slå op i bogen, hvis du er i tvivl om et afsnit i synopsen eller du har brug for hjælp til metode eller til forberedelse af den mundtlige eksamen. 

DIO-bogen indeholder kapitlerne:

I bogen viser vi dig løbende eksempler på de forskellige dele af synopsen, og til sidst i DIO-bogen får du en række gode råd til din fremlæggelse og til at komme igennem den mundtlige eksamen.

Vi giver dig et bud på en god opbygning af synopsen og disponering af den mundtlige eksamen, som lever op til de formelle krav til DIO, og som bør få dig sikkert igennem DIO. Men husk altid at lytte til din lærer, hvis han/hun har særlige krav/ønsker til din DIO synopsis og eksamen.

Held & lykke med DIO!

Hvad er DIO?

DIO står for Det internationale område. DIO eksamen består både af en synopis og den mundtlig eksamen, hvis denne udtrækkes. 

DIO skrives i flere fag. Det er en vigtig del af DIO, at du vælger et problem du vil belyse, og herefter selv finder ud af, hvilke fag, der vil være gode til at belyse dit problem. Du vælger selv det/de spørgsmål, som du vil arbejde med, men det skal ligge inden for et overordnet emne med et internationalt fokus, som dine lærer bestemmer.

DIO-bogen er skrevet som en hjælp til dit selvstændige arbejde med projektet. DIO-bogen kan både bruges som en trin for trin vejledning igennem synopsen og den mundtlige eksamen, men fungerer også rigtig godt som opslagsværk, når du sidder med de enkelte afsnit, fx metode, og kommer i tvivl om indhold eller opbygning. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

DIO-bogen

[12]
Bedømmelser
 • 03-10-2015
  Givet af HHX-elev på 3. år
  Virkelig en god hjælp til en overordnet forståelse af, hvordan de forskellige dele skal udarbejdes.
 • 16-01-2016
  Givet af HHX-elev på 3. år
  Bliver meget nemmere at skive min DIO efter at have læst denne
 • 23-03-2018
  Givet af HHX-elev på 3. år
  God
 • 01-02-2017
  Rigtig god bog, som er god til inspiration til egen DIO opgave