Podcast

Her kan du høre vores podcast til den analyserende artikel ”Digte om oprør”. I podcasten ser vi nærmere på teksterne fra opgaven. Det drejer sig om digtet "REVOLUTION" af Michael Strunge og digtet/kampsangen "Snart dages det" af U.P. Overby. I podcasten giver vi også gode råd om, hvordan du kan skrive en god analyserende artikel om de to digte. 

Medvirkende

Kasper Green Munk, ph.d. i Litteraturhistorie og redaktør i Dansk på Studienet.

Michael Balle Jensen, cand. mag. i Dansk og Filosofi og redaktør i Dansk på Studienet.

Vært: Signe Kroman Palsøe.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra vores podcast:

Det er et godt anarki, hvor hver enkelt styrer sig selv i forhold til grænser og mure, en himmelsk orden og banker. Men det er et frit anarki, og måske også – selvom det er et vi – et meget individualistisk anarki. 

Lige præcis! Det er et vi, der er forenet i festens rus, der er ikke nogen større orden ellers, der forener det her vi. De er forenede i deres modstand mod det etablerede samfund. I deres bestræbelser på at bryde de her mure ned. 

[…] 

Der er en vigtig kontrast, som vi allerede har fremhævet, mellem det her vi og det bestående samfund. Og det går igen på mange planer. Der er også kontrasten mellem det vi, der lever nu, og så historien. Der står nede i verslinje 13 ”i grov uvidenhed om historien”. Vi’et laver en revolution, der ser bort fra hele den historiske tradition, som det er udsprunget af. Så det er også en kontrast, der bliver etableret mellem et nu, hvor alt skal ske, og alle grænser bliver nedbrudt, og så en lang historie, som vi’et vil løsrive sig fra. 

Ja, der sådan et ønske om livskraft og leg. Vi har en metafor med ”blodets tempo skal udmatte vore hjerter”. At vi skal vise en livskraft, som vi ikke kan, når der er mure og grænser i det eksisterende... ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind