Mundtlig prøve og forsvar

Hvis du går på STX, skal du til en mundtlig prøve, når du har skrevet og afleveret din DHO. Man kalder det sommetider for et mundtligt forsvar. Prøven skal træne dig i at indgå i dialog med en lærer om et større skriftligt produkt. Det er noget, du får brug for både ved SRO og SRP senere i uddannelsen. Prøven ligger som del af DHO-forløbet eller som en mundtlig årsprøve.

Hvis du går på HHX, kan der være en tilsvarende mundtlig prøve, men det er forskelligt fra skole til skole, om prøven er der. Hvis der ikke er en mundtlig prøve, så vil du i stedet få en skriftlig evaluering af din opgave. 

Præsentationen af din opgave

Her er et forslag til en god måde at disponere din fremlæggelse: 

Disposition for din præsentation

  1. Konklusionerne i din opgave: Hvad var dit spørgsmål, og hvad fandt du ud af?
  2. Overvejelser om materialevalg: Hvorfor har du valgt nogle tekster/kilder og fravalgt andre?
  3. Din arbejdsproces: Hvordan fik du indkredset din problemformulering? Hvad betød vejledningen for din proces? Hvordan er det at arbejde med litteratur- og kildesøgning?
  4. Metoden i Dansk og Historie: Hvad kunne Dansk bidrage med i forhold til at svare på problemformuleringen? Hvad kunne Historie bidrage med? Hvad er forskellen på de to fags metoder?
  5. Evt. periodisering: Er der forskel på de to fags måde at inddele perioden? Hvorfor er der forskel?

Når du har fremlagt (regn med ca. 5-7 minutters fremlæggelsestid), så vil dine vejledere have forberedt nogle spørgsmål til dele af din opgave og evt. dine øvrige overvejelser...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind