Formidling og sprog

Når du skriver din opgave, er det vigtigt, at du lever op til de formelle krav, der bliver stillet. På denne side ser vi på, hvordan du skal sætte din opgave op (layout, forside og indholdsfortegnelse), og vi ser på reglerne for henvisninger, citater og litteraturliste.

Du kan med fordel afsætte en hel aften til at få læst korrektur og få styr på de formelle krav til opgaven. Et godt tip er at læse afsnit af opgaven højt for dig selv, så kan du lettere vurdere, om sproget holder. 

Dit sprog er vigtigt i opgaven

Men først og fremmest vil vi give dig nogle gode råd om sproget i din opgave. Sproget kan nemlig være afgørende for, om opgaven fremstår som en seriøs og gennemarbejdet opgave, som fortjener en høj karakter. 

Du skal have fokus på dit sprog og formidlingen af din viden. Du vil blive vurderet på, hvordan du staver, kommaterer, argumenterer og sætter sætninger sammen. Det betyder, at du skal tænke over, hvordan du formulerer dig i din opgave. 

Husk også at få læst korrektur på din opgave. Mange sproglige fejl og mangler det betyder noget for bedømmelsen af, om din opgave er skrevet i et korrekt sprog. 

Skriv i dit eget sprog – på en faglig måde

Først og fremmest skal du skrive i dit...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind