Metoder

Undersøgelsesmetoder

I de store opgaver skal du vise, at du kan lave en undersøgelse ud fra faglige metoder. Metoder er måden, du indsamler og behandler viden på i et fag. I Dansk kan det fx være forskellige analysemetoder. I Historie kan det fx være en kildekritisk metode eller undersøgelse af historiske fremstillinger. 

Når du bruger bestemte metoder i en opgave som DHO, så handler det om, at du arbejder med tingene på en systematisk måde, sådan at andre let kan se, hvilken tilgang du har valgt.

I de følgende afsnit kigger vi på metoderne i Dansk og Historie for at give dig et overblik og nogle gode idéer til, hvordan du kan bruge fagene i DHO.

Danskfagets metoder

I Dansk beskæftiger man sig med at analysere og fortolke ’tekster’ og sprog. Vi sætter tekster i anførselstegn, fordi tekstbegrebet i Dansk ikke kun dækker skriftlige tekster, men stort set alle former for materialer lige fra digte over billedkunst til computerspil. Derfor har danskfaget også en lang række metoder, som du kan bruge i udforskningen af tekster og sprog.

Grundlaget for at beskæftige sig med tekster i danskfaget ligger i metodetrekanten, som du kan se herunder...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind