Podcast

Her kan du høre vores podcast om ”det underste land” af Gustaf Munch-Petersen. I podcasten diskuterer vi, hvordan digtet kan forstås og tolkes. Podcasten giver dig en god introduktion til digtet, som kan hjælpe dig med din egen analyse og fortolkning.

Medvirkende:

Kasper Green Munk, ph.d. i litteraturhistorie og redaktør i Dansk på Studienet.

Michael Balle Jensen, cand. mag. i dansk og filosofi og redaktør i Dansk på Studienet.

Vært: Signe Kroman Palsøe

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra vores podcast:

Det er de personer, som er mere i kontakt med deres underbevidsthed og drifter. Men på en positiv måde. De er i aktivitet, kan vi også se. Der er denne beskrivelse: over alt kan vi se dem vandrende, elskende, grædende. Selvom grædende konnoterer noget negativt, så er billedet af dem positivt. Fordi de er kontakt med deres inderste følelser. 

Senere står der jo også om glæden og fortvivlelsen og elskoven, og der står, at de er fuldmodne, altså med en frugtmetafor. De har en særlig substans eller indhold. 

Selvom følelserne går i forskellige retninger, slår de første to verslinjer det overordnede indtryk fast: Stor lykke, stor lykke har de fået. Og alene gentagelsen gør jo, at vi bliver særligt opmærksomme på det udtryk. Vi er ikke i tvivl om, det er der, digtet fokuserer vores opmærksomhed. 

Det bliver også understreget af dette her ”o”, som virker lidt sært i et digt fra 30’erne, hvor vi er på stor afstand af romantikken, som brugte det meget. Det hedder en apostrofe teknisk set, hvor man besynger eller lovpriser noget. Og her er det lykken, som personerne fra det underste land, som bliver besunget. Så det er et hyldestdigt til de…  ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind