Det kommende

I denne analysehjælp får du hjælp til at analysere digtet “Det kommende” af Michael Strunge. Digtet kommer fra digtsamlingen Livets hastighed (1978). 

Vi gennemgår de vigtigste elementer i digtet, som det er godt at have med i analysen. Ud over hjælp til analysen, får du også resumé og baggrund. Til sidst hjælper vi dig med at fortolke digtet. 

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra analysehjælpen:

Den indre komposition består af visioner

Digtet “Det kommende” præsenterer en utopisk fremtidsvision. Visionen er sammenstykket af forskellige forventninger til, hvad ”det kommende” vil indeholde. 

Vi kan inddele digtet i begyndelse midte og slutning som følge af dets symmetriske opbygning med direkte tale i den midterste del. 

I de første otte vers præsenteres vi for en række sanselige og symbolladede motiver: ”bjerge i flammer af livslyst” og ”sangfugle, der vil synge spinkelt og stærkt om jordens genopstandelse” samt ”torden af stemmer”. Billederne er ikke led i et handlingsforløb, men fremstår som løsrevne indtryk med en drømmeagtig karakter.

Med billedet ”torden af stemmer” glider digtet over i en talehandling, hvor lyden af stemmerne former sig til en fremsigelse af et budskab. Her i de midterste træder et ”vi” frem og udråber sig selv som et nyt folk: ”Vi erobrer vor planet på ny/bryder de stivnede cementdatamaters billeder/af os.” 

Digtets slutning spejler dets begyndelse i sin form og sit indhold: De sidste 10 verslinjer er bygget op på samme måde som de første 8, og både begyndelse og afslutning definerer ”det kommende”. Det giver den virkning, at kompositionen bliver fast.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Det kommende

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.