Podcast

Her kan du høre en podcast om Tom Kristensens digt ”Det er Knud som er død”. Podcasten hjælper dig med at analysere, fortolke og perspektivere digtet.

Vi går i dybden med digtet, så du kan få en god start på dit arbejde med det. Du kan høre mere om dette:

00:00 Introduktion til digtet og dets genre

02:50 Digtets komposition

04:00 Analyse af strofe 1-2 

06:50 Analyse af strofe 3-4

09:50 Analyse af strofe 5-6

15:30 Fortolkning og tema

18:45 Perspektivering til udgaven af The Minds of 99

Du kan høre Line Kristensen, cand.mag. i Dansk og Engelsk, og Birgitte Amalie Thorn, cand.mag. i Dansk og Engelsk. Begge er redaktører i Dansk på Studienet. Værten er Signe Kroman Palsøe.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra podcasten:

I den første strofe fremmaner jeget et billede ”Var jeg en Rype i Dag, løfted jeg Vingen til Slag”.  En rype er en fugl, så jeget forestiller sig ikke, at han skal til at slå nogen. Men hvis han var en rype, så ville han flyve. I løbet af digtet bliver det klart, hvor han ville flyve hen. Han ville nemlig flyve til Grønland og udbrede beskeden om Knud Rasmussens død til befolkningen der. 

Så den første strofe beskriver, hvordan han vil løfte vingerne og blive klar til at flyve, og hvordan han ville fylde lungerne med luft, og så ville han flyve ” over et vinterligt Hav”. Vi en beskrivelse af, hvordan vejret er præget af noget dystert, og det er nærmest uvejr. 

Vi hører om ”den mørke Decembers skyomtumlede Rum”. Så der egentlig en meget dramatisk scene, der bliver sat i den første strofe. Uvejret og kaos er også med til at understrege det følelsesmæssige kaos, som jeget befinder sig i. Han er i chok over nyheden om Knud Rasmussens død.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind