Fortolkning, tema og budskab

Fortolkning

”Det blomstrende slagsmål” er et digt, der viser ekspressionismens æstetik og menneskesyn i beskrivelsen af en lille, konkret og afgrænset hændelse: Et slagsmål på et værtshus. Digtet viser, at der er skønhed i volden og ødelæggelserne.

Vi er vante til at tænke på vold og ødelæggelse som noget rent negativt. Digtet viser imidlertid gennem sit billedsprog, hvordan volden kan være årsag til, at noget nyt og smukt blomstrer op. Et slag i ansigtet fører til, at en smuk, rød valmue folder sine kronblade ud. En knytnæve på øjet fremkalder en blå-lilla stedmoderblomst.

Digtet benytter sig af en masse sproglige billeder og virkemidler, der tilsammen giver den uskønne situation et smukt og ophøjet udtryk. Den høje sproglige stil giver digtet en stemning, der står i modsætning til den lette og løsslupne stemning, vi forventer at finde på et værtshus. Stilen løfter situation op til et niveau, hvor emnet bliver behandlet med samme ærbødighed, som traditionel litteratur ville behandle fx tro eller kærlighed med.

Billedsproget og rimene er med til at give indholdet et ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind