Fortolkning, tema og budskab

Fortolkning

I dag kender vi nationalsangen under titlen ”Der er et yndigt Land”. Men det er faktisk ikke sangens oprindelige titel. Da Oehlenschläger skrev digtet i 1819, kaldte han det ”Fædrelands-sang”. 

Det er først senere, at vi er begyndt at kalde det ”Der er et yndigt Land” efter det første vers i digtet. Men i digtets oprindelige titel finder vi nøglen til, hvad digtet handler om. Digtet er nemlig en hyldestsang til jegets fædreland, Danmark.

En harmonisk hyldest til folk og fædreland

Fremstillingen af Danmark er meget harmonisk og velafbalanceret, hvilket også afspejles i digtets faste og regelmæssige form. Der er ingen brud, som afbryder vores læsning hverken i forhold til digtets opbygning, rimmønster eller rytme. Det får digtet til at glide let og musikalsk afsted. Både indholdsmæssigt og formmæssigt har digtet altså et harmonisk og sammenhængende udtryk.

Det harmoniske udtryk viser sig fx i den måde, som det lyriske jeg beskriver Danmark og danskerne på. Det sker nemlig i en meget kærlig og beundrende tone. Danmark beskrives som ”yndigt”, Dannebrog som ”smukt” ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind