Personer og miljø

Danmark og danskerne er digtets ’hovedpersoner’

Når vi læser ”Der er et yndigt Land”, er det svært umiddelbart at identificere en egentlig hovedperson. Der er selvfølgelig det lyriske jeg, som står bag de forskellige udsagn i digtet. Men dette lyriske jeg fremstår ikke særlig tydeligt som person for os. 

I de fleste af stroferne er jeget enten helt skjult, eller også indgår det i et mere kollektivt ”vi”. Faktisk er det kun i en enkelt strofe, at det lyriske jeg omtaler sig selv som ”jeg”. Derfor har vi næsten ingen informationer om jeget. Det betyder, at der ikke er fokus på jeget i digtet, og det viser os, at digtet ikke handler om jeget.

Hvad, der til gengæld er fokus på i digtet, er Danmark og danskerne. Begge dele bliver beskrevet i detaljer igennem digtet. Derfor kan vi sige, at Danmark og danskerne er digtets egentlige ’hovedpersoner’. 

Beskrivelsen af Danmark

Danmark beskrives bl.a. som yndigt, skønt, blåt, grønt og ’ikke stort’. Her er der hovedsagelig fokus på den danske geografi og natur; det vil sige, at beskrivelsen går på, hvordan Danmark fremstår rent fysisk. 

Men Danmark beskrives også som både venligt og gammelt. Når Danmark beskrives som venl...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind