Podcast

Her kan du høre vores podcast om ”DER ER ET YNDIGT LAND” af Michael Strunge. I podcasten diskuterer vi, hvordan digtet kan forstås og tolkes. Podcasten giver dig en god introduktion til digtet, som kan hjælpe dig med din egen analyse og fortolkning.

Medvirkende

Kasper Green Munk, ph.d. i Litteraturhistorie og redaktør i Dansk på Studienet.

Michael Balle Jensen, cand.mag. i Dansk og Filosofi og redaktør i Dansk på Studienet.

Vært: Signe Kroman Palsøe.

Uddrag 

Her kan du læse et uddrag fra vores podcast:

Det her med at henvise til de her større sammenslutninger, EF og forsvarsalliancen Nato, det er også noget med at sige, at Danmark sådan set bare er en slags parasit på EF og Nato – og fuldstændig afhængig af dem. Så på den måde bliver det også en kritik af ideen om fædrelandet, som det helt unikke og enestående, det helt særlige sted. 

Det bliver Danmark ikke i det her digt. Det bliver ikke noget ”yndigt land”, og det kan man også se, hvis vi springer hurtigt frem til slutningen, hvor ”yndigt” staves med ”ø”, og det ser sådan lidt grimt ud, når man ser det på skrift og prøver at udtale det. Så Strunge bruger de her referencer til at underminere ideen om en nationalsang. 

Men vel også at underminere ideen om individuel frihed og selvbestemmelse og det, at jeg betyder noget i denne her verden. Så kommer der de her store, overnationale tyranniske og måske endda fascistiske - den stærke mand, der overtager det hele -, som gør, at vi ikke er noget værd længere som individer, og det er måske også den følelse, han forsøger at fremhæve. 

Ja, han snakker om noget med stemmesedlerne på lossepladsen, så der er vel noget med ikke at have nogen indflydelse.  ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind