DER ER ET YNDIGT LAND

I denne analysehjælp hjælper vi dig med at analysere og fortolke digtet ”DER ER ET YNDIGT LAND”. Digtet er skrevet af Michael Strunge og er udgivet i digtsamlingen SKRIGERNE fra 1980.

Vi er i øjeblikket ved at lave analysehjælpen. Indtil videre kan du høre vores podcast, som hjælper dig godt i gang med at forstå digtet. Vi tilføjer de resterende sider i analysehjælpen, så snart de er færdige.

Uddrag 

Her kan du læse et uddrag fra vores podcast:

Det her med at henvise til de her større sammenslutninger, EF og forsvarsalliancen Nato, det er også noget med at sige, at Danmark sådan set bare er en slags parasit på EF og Nato – og fuldstændig afhængig af dem. Så på den måde bliver det også en kritik af ideen om fædrelandet, som det helt unikke og enestående, det helt særlige sted. 

Det bliver Danmark ikke i det her digt. Det bliver ikke noget ”yndigt land”, og det kan man også se, hvis vi springer hurtigt frem til slutningen, hvor ”yndigt” staves med ”ø”, og det ser sådan lidt grimt ud, når man ser det på skrift og prøver at udtale det. Så Strunge bruger de her referencer til at underminere ideen om en nationalsang. 

Men vel også at underminere ideen om individuel frihed og selvbestemmelse og det, at jeg betyder noget i denne her verden. Så kommer der de her store, overnationale tyranniske og måske endda fascistiske - den stærke mand, der overtager det hele -, som gør, at vi ikke er noget værd længere som individer, og det er måske også den følelse, han forsøger at fremhæve. 

Ja, han snakker om noget med stemmesedlerne på lossepladsen, så der er vel noget med ikke at have nogen indflydelse.  

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

DER ER ET YNDIGT LAND

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.