Temaer

Der er mange temaer i romanen. I dette afsnit kan du finde inspiration til, hvilke temaer du blandt andet kan beskæftige dig med, når du skal analysere romanen. Husk på, at der også er mange andre mulige temaer.

Kulturforskelle og ensomhed

  • Da Hildegaard oprindeligt er fra Tyskland, bliver hun udstødt i det danske samfund.
  • Romanen finder sted i 1960’erne, kort tid efter 2. Verdenskrig, hvor der ikke var et positivt blik på tyskerne.
  • Dette betyder, at familien bliver udstødt i lokalsamfundet. De er meget ensomme, hvilket fx ses her: “Vi levede alene, og der var lukket for omverden, mor og far havde ikke nogen venner og bekendte og intet selskabeligt liv. (s. 114)
  • I Tyskland er der andre normer end i Danmark. Det kan lokalsamfundet ikke acceptere, og derfor gør familien mange ‘forkerte’ ting.
  • Fx er Knuds madpakke anderledes: “Mor skar brødet, som hun var vant til fra Tyskland, og jeg kunne ikke få mig selv til at sige det til hende. Jeg gik i skole med min forkerte skinkemad og tyggede mig gennem spisefrikvarteret, og efter et stykke tid tog jeg den slet ikke op af tasken mere. (s. 43)
  • Citatet her peger på, at de helt små detaljer (skinkemaden) får en stor betydning for, hvordan Knuds hverdag er. Han bliver mobbet eksempelvis på grund af maden, men er alligevel så tro imod sin mor, at han ik
...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind