Den som blinker er bange for døden | Analyse

Her finder du vores hjælp til analyse af romanen Den som blinker er bange for døden (2006) af Knud Romer. 

I webbogen her hjælper vi dig med komme i gang med analysen ved at give dig inspiration og eksempler på analyse af forskellige relevante dele af romanen.

Du får et godt overblik over romanens indhold med vores resumé, og vi hjælper dig med dens opbygning, som er lidt speciel. I analysehjælpen kan du også få et overblik over fortæller og personer, som optræder i romanen. Endvidere behandler vi de miljøer, som beskrives i romanen. Endelig kigger vi på den række af temaer - herunder kulturforskelle og ensomhed - som er relevante i romanen, og vi giver dig nogle bud på fortolkningsmuligheder ud fra forskellige fokuspunkter.

Den som blinker er bange for døden er særlig derved, at der et sammenfald med romanens forfatter og romanens hovedperson. Dette giver vi nogle bud på, hvordan du kan arbejde med i vores afsnit om perspektivering.

Uddrag

Herunder kan du læse et kort uddrag fra vores analysehjælp:

Fortolkning med fokus på stolthed

Familien er stolt og holder alligevel fast i rødderne og værdierne på trods af megen modgang. Den som blinker er bange for døden beskriver derfor også, hvor vigtig stolthed er. Knuds familie har i generationer været en stolt familie.

Måske ligger der også en lille kritik af denne stolthed – for hvis nu ikke familien var så stolt, kunne de have undgået mange problemer (fx havde farfar ikke mistet pengene, og hvis Hildegaard opførte sig mere dansk, var Knud måske ikke blevet mobbet).

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Den som blinker er bange for døden | Analyse

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.