Synspunkter

På denne side kan du læse om de synspunkter, som Johanne Schmidt-Nielsen præsenterer i sin 1. maj tale fra 2016.

Lars Løkke Rasmussens regering svigter de svage i samfundet

Johanne Schmidt-Nielsens tale er først og fremmest en kritik af den daværende regerings politik, især i forhold til dens behandling af samfundets svageste borgere. Schmidt-Nielsen lægger på ingen måde skjul på denne kritik, og retter den ofte mod navngivne personer fra regeringen:

For hvad har Lars Løkke brugt sit første år på? Manden har taget tusindvis af kroner op af lommen på den enlige mor eller den enlige far, som har fået en fyreseddel. Han har gjort det endnu sværere at betale husleje for dem, der er ramt af sygdom. Han har skåret milliarder på verdens fattigste, på støtten til mennesker med handicap, på vores børn, på plejen til de ældre. (l. 13-17)

Schmidt-Nielsen anklager altså regeringen for at føre en økonomisk politik, som gør livet sværere for de fattigste og mest udsatte mennesker i både Danmark og resten af verden (fordi de også skærer i udviklingsbistanden). Anklagen bliver personligt rettet mod Lars Løkke, som altså gøres ansvarlig for hele sin regerings politik. Bemærk hvordan citatet antyder, at Løkke helt personligt forfølger de svage i samfundet, ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind