Fortolkning

Her kan du få idéer til, hvordan du kan fortolke Johanne Schmidt-Nielsens 1. maj tale fra 2016. En fortolkning af en sagprosatekst bygger typisk ovenpå pointerne fra din analyse, og kræver at du samler op på, hvordan de forskellige elementer i teksten støtter op omkring afsenderens intention.

Schmidt-Nielsen bruger en række forskellige virkemidler for at kritisere Lars Løkkes regering

Mange af de virkemidler, som Schmidt-Nielsen anvender i sin tale, bliver brugt til at styrke hendes kritik af den siddende regering.

Først og fremmest er hendes brug af direkte tiltale effektiv, fordi den sætter konkrete ansigter på de mennesker, som ifølge Schmidt-Nielsen har været med til at forringene forholdene for de svageste mennesker i samfundet. Det er ikke bare Venstre og DF som har været hensynsløse, det er helt specifikt Lars Løkke Rasmussen og Kristian Thulesen Dahl. Hermed bliver det lettere at skabe et klart fjendebillede, som kan motivere publikum til at være kritiske.

Samtidig bruger hun også humor og billedsprog til at få de politiske fjender til at fremstå latterlige, hvilket især kan ses på hendes åbningskommentar, hvor hun sammenligner Lars Løkke Rasmussen med en trøffelgris, som løber rundt og opsnuser ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind