[1]

Den apostolske trosbekend­else

Her finder du hjælp til Den apostolske trosbekendelse, som du kan bruge til arbejde med kristendom i Religion B og Religion C.

Den apostolske trosbekendelse, som også kaldes symbolum apostolicum, er en af de tre oldkirkelige bekendelser. Det er også denne, som de fleste mennesker forbinder med trosbekendelse, da den flittigt bruges i forbindelse med kirkelige handlinger i den danske folkekirke.

I denne analysehjælp kan du både læse noget om bekendelsens historiske baggrund og om, hvordan den i Danmark oftest ledsages af en forsagelse på grund af Grundtvig. Derefter analyserer vi bekendelsen led for led, så du kan forstå, hvad de betyder.

Sådan lyder bekendelsen

Vi tror på Gud Fader, den almægtige, himmelens og jordens skaber.

Vi tror på Jesus Kristus, hans enbårne Søn, vor Herre, som er undfanget ved Helligånden, født af Jomfru Maria, pint under Pontius Pilatus, korsfæstet, død og begravet, nedfaret til Dødsriget, på tredje dag opstanden fra de døde, opfaret til himmels, siddende ved Gud Faders, den almægtiges, højre hånd, hvorfra han skal komme at dømme levende og døde.

Vi tror på Helligånden, den hellige, almindelige kirke, de helliges samfund, syndernes forladelse, kødets opstandelse og det evige liv.

Amen.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Den apostolske trosbekendelse

[1]
Bedømmelser
  • 01-03-2022
    Givet af 3.g'er på STX