Slaveri i USA

Slaveri var udbredt under kolonitiden, før USA overhovedet var blevet en selvstændig nation. De første slaver blev bragt til USA allerede i 1600-tallet ombord på hollandske skibe, men slaveriet blev først for alvor udbredt i det 1700- og 1800-tallet. Fx bliver det anslået, at 6-7 millioner afrikanske slaver blev bragt til de amerikanske kolonier i løbet af 1700-tallet.

Da Uafhængighedskrigen begyndte, spillede slaveriet dog kun en mindre rolle i Nordstaterne, fordi de var mere industrialiserede end Sydstaterne. Allerede her begyndte der at være spredt politisk modstand mod slaveriet, da nogle nordlige kolonister så en parallel mellem kolonisternes undertrykkelse af slaverne og Storbritanniens undertrykkelse af kolonierne.

Slaveri forblev dog lovligt, da USA opnåede selvstændighed, selv efter den nye forfatning blev vedtaget. Det skyldtes blandt andet, at slaveejere betalte mere skat til staterne, og bevarelse af slaveriet gjorde det derfor muligt at indhente større skatteindtægter fra befolkningen.

I årene efter USA’s uafhængighed begyndte sydstaterne at dyrke bomuld i store mængder, som kunne eksporteres. Slavearbejde blev dermed mere og mere vigtigt for sydstaterne, fordi ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind