Vigtige begivenheder under borgerkrigen

Unionens blokade

I begyndelsen af borgerkrigen besluttede Unionens styrker under ledelse af Lincoln, at de ville lægge en blokade omkring Konføderationens havne. Blokaden skulle forhindre Konføderationen i at eksportere bomuld og importere våben, så de både blev hæmmet økonomisk og militært. Denne økonomiske krigsstrategi var især succesfuld, fordi Unionen allierede sig med andre nationer. De fleste fremmede stater gik nemlig ind på aftalen om ikke at sende våben til Konføderationen.

Sydstaterne havde dog stadig mulighed for at indsmugle våben og handle med bomuld via deres sydlige grænser mod latinamerikanske lande som Mexico og Cuba.

Blokaden havde ikke kun konsekvenser for Konføderationen, da den også påvirkede de lande, som var afhængige at vareimport fra Sydstaterne. Fx fik Frankrig og Storbritannien tidligere en stor del af deres bomuld fra disse områder. Derfor håbede Konføderationen på, at nogle af disse lande ville alliere sig med dem af økonomiske årsager. Det skete dog aldrig, da de fleste fremmede nationer havde handelsinteresser både i nord og syd og dermed også en interesse i at forholde sig neutrale i borgerkrigen.

Efter de første konflikter i borgerkrigen begyndte andre lande gradvis at anerkende Konføderationen som en selvstændig nation. Det gav dem en smule legitimitet, men der var fortsat ikke nogen...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind