Fortolkning og perspektivering

Den afrikanske farm handler om en tabt drøm

Den afrikanske farm er en erindringsbog, hvor Karen Blixen ser tilbage på sine mange år i Afrika. Hun fortæller om sit nære forhold til naturen og lokalbefolkningen på en måde, så man klart fornemmer, at tiden i Afrika har haft kolossal betydning for hende, nærmest som om der har været tale om et kærlighedsforhold mellem Blixen og Afrika. 

På fortælletidspunktet har hun solgt farmen og er rejst tilbage til Danmark. Hun fortæller derfor om oplevelserne i Afrika i ét langt tilbageblik, hvor det især mod slutningen bliver tydeligt, at hun med hjemrejsen har mistet noget kostbart. Det er ikke kun livet i Afrika, hun har mistet, men også hendes ungdom og ikke mindst kæresten Denys Finch-Hatton, der er død i et flystyrt og nu ligger begravet i højene oven for Blixens gamle farm. 

I bogens fortællinger om Finch-Hatton bliver det tydeligt, at de to har drømt om en fremtid i Afrika sammen. Finch-Hatton kommer ofte på besøg på Blixens farm, og ind imellem tager de to på lange ture sammen, blandt andet i hans fly, men de lever ikke fast sammen som et par. Mellem linjerne fornemmer vi dog, at de drømmer om at leve mere fast med hinanden...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind