Karen Blixen

Karen Blixen er den dominerende hovedperson

Karen Blixen er den gennemgående hovedperson i Den afrikanske farm. Vi lærer hende at kende gennem hendes perspektiv på de mennesker, begivenheder og landskaber, hun beskriver, og gennem de mange små og store fortællinger, hun præsenterer i bogen. Det er altså gennem hendes rolle som bogens jegfortæller, at vi får et indtryk af, hvem hun er som person.

Der er dog ikke rigtig nogen direkte beskrivelser af hende selv. Derfor er der en del oplysninger, som vi må gætte os til ud fra hendes fortællinger, men også oplysninger, som vi ganske enkelt ikke får. Det betyder, at der er vigtige ting, vi ikke ved om vores hovedperson. Eksempelvis får vi aldrig at vide, hvorfor hun egentlig drev en kaffefarm i Afrika. Vi får heller ikke at vide, hvad det helt konkret er for et forhold, hun har til Denys Finch-Hatton, ligesom vi ikke hører, hvordan hun har det på fortælletidspunktet, altså flere år efter, hun er rejst hjem fra Afrika. 

Til gengæld får vi et indtryk af hendes personlighed, når hun fortæller om sine oplevelser med folkene i Afrika. Allerede i begyndelsen af bogen tematiseres hendes egen rolle som en slags overhoved i området. Hun er ikke kun lederen af det daglige arbejde på farmen, men bliver også en form for leder, som lokalbefolkningen søger råd hos ved sæ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind