Europæerne

Berkeley Cole beskrives som en forstående og vellidt koloniherre

Der er rigtig mange personer, der opsøger Karen Blixen på farmen. Vi møder en masse forskellige europæere, der af den ene eller anden årsag er havnet i Afrika. Blandt europæerne får Blixen også nogle gode venner. Ud over Denys Finch-Hatton, som hun bliver kæreste med, fremhæver Blixen især en englænder ved navn Berkeley Cole. Det sker især i del III, der handler om Blixens gæster på farmen, men vi møder også Berkeley Cole andre steder i bogen.

Det særlige ved Berkeley Cole er, at han ifølge Blixen både repræsenterer noget gammeldags engelsk og er meget vellidt blandt den lokale befolkning i Kenya. Han skiller sig primært ud ved at virke som en person, der stammer fra en anden tid, længe før den moderne verden opstod med dens industri og teknologi. Det er et personlighedstræk, han har til fælles med Finch-Hatton, og som Blixen beundrer hos dem begge. Samtidig giver det dem begge et præg af hjemløshed, som det fremgår i kapitlet om Berkeley Cole, hvor Blixen skriver følgende:

Ingen anden nation end englænderne kunne have frembragt dem [Cole og Finch-Hatton, red.], men de var udslag af en atavisme, og de hørte hjemme i et gammelt England, som ikke mere var til. I vor egen tidsalder havde de ikke noget hjem, men måtte vandre fra det ene sted til det andet, og kom da på deres vandringer også til farmen (s. 198).

Når Cole kommer til farmen har han ofte rigtig god vin med og lader til at nyd...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind