Delprøve 1 | STX Engelsk B | 20. august 2018

I denne vejledning får du hjælp til at besvare Delprøve 1 fra skriftlig eksamen i Engelsk B på STX den 20. august 2018

Den første opgave er en fejlsætningsopgave. Du får syv sætninger med markerede fejl og skal for hver sætning både rette fejlen og forklare, hvorfor det er forkert. Vi giver dig hints, som hjælper dig på rette vej. 

Den anden opgave handler om verbernes tider. Du får et tekstuddrag, og skal identificere eksempler på tre forskellige verbaltider. Derefter skal du bøje fire verber fra teksten i fire forskellige verbaltider. Vi giver dig hints til udvælgelse af de tre eksempler, samt til korrekt bøjning af de fire udvalgte verber. 

Den tredje opgave handler om stilistik. Du skal beskrive den sproglige stil i et uddrag fra en blog. Du kan fx vælge at fokusere på sætningsopbygning og afvigelser fra standardsprog. Vi giver dig hints til, hvordan du kan beskrive sproget i teksten. 

Den fjerde opgave er en oversættelsesopgave. Du får fire sætninger, som skal oversættes fra dansk til engelsk. Vi giver dig gloser til de sværeste ord, samt hints til de grammatiske fælder, som du skal undgå. 

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under hver eneste opgave, så du kan tjekke dine svar. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Delprøve 1 | STX Engelsk B | 20. august 2018

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.