Delprøve 1 | STX Engelsk A | 22. august 2013

I denne vejledning får du hjælp til at besvare Delprøve 1 fra skriftlig eksamen i Engelsk A på STX den 22. august 2013. 

Den første opgave indeholder 7 fejlsætninger. Du skal rette hver sætning og derefter forklare din rettelse. Ved hver sætning får du specifikke hints, der kan hjælpe dig med at spotte fejlen og finde ud af, hvad der er galt.

Den anden opgave handler om placering af adverbialled (biled). Du får en række sætningspar med markerede adverbialled, og så skal du forklare hvorfor de er placeret som de er og hvilken forskel i betydning, det giver. Hvert sætningspar har tilhørende hints, der kan lede dig på sporet af forklaringen.

Den tredje opgave er en stilistisk analyse af et uddrag af et videnskabeligt abstract. Her skal du beskrive den sproglige stil i forhold til genren. Vi giver dig overordnede hints til dit arbejde med teksten, hvor vi udpeger alle de ting, du kan vælge at kommentere på.

I den fjerde opgave får du en tekst om byen New Orleans, som skal oversættes fra dansk til engelsk. Vi har oversat de mest vanskelige formuleringer for dig, og desuden giver vi dig hints om grammatiske fælder, som du skal undgå.

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under hver eneste opgave, så du kan tjekke dine svar. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Delprøve 1 | STX Engelsk A | 22. august 2013

[9]
Bedømmelser
 • 01-02-2014
  Som altid god og fyldestgørende. Gode forklaringer, der virkelig gør, at man forstår hvorfor det pågældende er det korrekte svar. Yderst nyttig.
 • 31-03-2014
  super god, hjælper hvis man har svært ved delprøve a
 • 04-05-2016
  Givet af 2.g'er på STX
  Super nyttig og hjælpsom
 • 22-03-2015
  En rigtig god hjælp.