Delprøve 1 | STX Engelsk A | 20. august 2018

I denne vejledning får du hjælp til at besvare Delprøve 1 fra skriftlig eksamen i Engelsk A på STX den 20. august 2018

Den første opgave er en fejlsætningsopgave. Du får syv sætninger med fejl og skal for hver sætning både rette fejlen og forklare, hvorfor det er forkert. Vi giver dig hints, som hjælper dig på rette vej. 

Den anden opgave handler om genitiv (ejefald). I første del af opgaven skal du understrege substantiver (navneord) i genitiv i syv sætninger. Derefter skal du kort forklare reglerne for apostroffens placering, når man skal danne genitiv for substantiver. Du skal inddrage eksempler fra de syv sætninger i din forklaring. Vi giver dig hints til at besvare begge halvdele af opgaven. 

Den tredje opgave går ud på at sammenligne den sproglige stil i to tekster, som begge omhandler ekstreme vejrfænomener. Vi giver dig hints til interessante punkter, som du kan vælge at tage op i din sammenligning.

Den fjerde opgave er en oversættelsesopgave, hvor du skal oversætte et tekststykke om prinsesse Diana fra dansk til engelsk. Vi giver dig gloser til eventuelle svære ord samt hints til at undgå de største grammatiske fælder, som er indlagt.

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under hver eneste opgave, så du kan tjekke dine svar. 

Husk: Øvelse gør mester, så prøv at løse de fire opgaver selv først!

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Delprøve 1 | STX Engelsk A | 20. august 2018

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette produkt.