Delprøve 1 | HHX Engelsk A | 22. maj 2015

I denne vejledning får du hjælp til at besvare Delprøve 1 fra skriftlig eksamen i Engelsk A på HHX den 22. maj 2015

Den første opgave handler om verballeddets form. Du skal beskrive 8 forskellige verballed på forskellige måder. Du skal afgøre hvilken tid verballeddet står i, om der er tale om simpel tid eller udvidet tid og om der er tale om aktiv eller passiv. Vi giver dig hints til at beskrive hvert enkelt led ud fra de tre kriterier.

Den anden opgave handler om adjektiver og adverbier. Du får 8 tekstpassager med et understreget ord og skal for hvert ord afgøre, om ordet er et adjektiv eller et adverbium. Vi guider dig til forskellen på adjektiver og adverbier og giver hints til, hvilke andre ord i sætningen de enkelte ord beskriver. 

Den tredje opgave er en fejlsætningsopgave, hvor du skal rette og forklare en grammatisk fejl i hver af de 8 sætninger. Vi giver dig hints til at rette sætningen og forklare fejlen med korrekt faglig terminologi.

Den fjerde opgave beder dig om at skrive en e-mail til en potentiel kunde til firmaet Design-Living, som har henvendt sig med nogle spørgsmål om firmaets produkter og betingelser. Samtidig får du 6 ord og vendinger, som skal flettes ind i din e-mail. Vi giver dig gode råd til at formulere din mail, samt en gloseliste med nyttige gloser. 

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik og hjælp til fejlsætninger, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under hver eneste opgave, så du kan tjekke dine svar. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Delprøve 1 | HHX Engelsk A | 22. maj 2015

[1]
Bedømmelser
  • 20-11-2017
    Virkelig hjælpsom når man sidder fast i opgaven, detaljeret og lærig gennemgang af hele delprøven.