Delopgave C: Økonomiske relationer mellem Storbritannien og EU

Her finder du vores eksempelbesvarelse af delopgave C: "Økonomiske relationer mellem Storbritannien og EU", der er en del af eksamenssættet "Magtens placering?" fra den 29. maj 2018. Du kan bruge eksempelbesvarelsen til at få idéer til din egen besvarelse.

Opformuleringerne lyder som følger:

"2. Undersøg, hvad der af materialet i bilag C1 kan udledes om EU’s betydning for britisk økonomi. Undersøgelsen skal understøttes af relevante beregninger, og du skal anvende viden om det økonomiske samarbejde i EU.

3. Diskutér, hvilke fordele og ulemper der vil være for Storbritannien ved at træde ud af EU. Diskussionen skal tage udgangspunkt i bilag C2, og du skal anvende viden om international økonomi."

Uddrag fra spørgsmål 3

For det første kan en udtrædelse af EU have den konsekvens, at Storbritannien ikke længere er en del af det indre marked. Opførelsen af det indre marked har sikret velstand, fjernet handelshindringer og skabt konkurrence samt jobmuligheder i EU. Disse fordele vil Storbritannien miste. EU er også en stor handelspartner for Storbritannien. På trods af handelsunderskuddet, så eksporterede Storbritannien for 223,3 mia. pund til EU i 2015, jf. tabel 1 i C1. Det er en stor indtægtskilde at miste. Derudover skal man ikke glemme, at Storbritannien importerer en stigende andel af varer fra EU-lande. Når Storbritannien ikke er en del af EU, så vil der komme told på disse varer. Det vil altså blive dyrere at købe en stor andel varer i Storbritannien. C2 fremhævede, at Brexit giver Storbritannien mulighed for at forhandle nye aftaler med andre lande, men det er ikke givet, at Storbritannien kan sikre alle nødvendige varer fra lande udenfor EU. 

For det andet vil EU sandsynligvis ikke gøre Storbritanniens udtrædelse nem...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Delopgave C: Økonomiske relationer mellem Storbritannien og EU

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.