[2]

Delopgave B: Sanktioner mod Rusland | Samf A

Velkommen til vores opgavehjælp til delopgave B: Sanktioner mod Rusland fra eksamenssættet ”Pisk eller gulerod”. Eksamenssættet blev brugt ved skriftlig eksamen i samfundsfag A på STX d. 26. maj 2016. Opgavehjælpen består af tre dele:

Første del består af tre kapitler:

 1. I ”Spørgsmål 2” hjælper vi dig med at forstå selve spørgsmålsformuleringen. Vi fokuserer på spørgsmålstypen, selve spørgsmålet samt beregninger.
 2. I ”Forstå bilagene” får du en grundig gennemgang af bilag B1 og B2. I bilag B1 har vi fokus på at udlede synspunkter, mens gennemgangen af B2 har fokus på, hvordan man aflæser det statistiske materiale i form af tabeller og figurer, som optræder i bilaget.
 3. I ”Hjælp til at besvare spørgsmål 2” giver vi dig ét forslag til, hvordan man kan strukturere besvarelsen af spørgsmål 2. Vi guider dig igennem, hvad du kan komme ind på i din besvarelse af spørgsmål 2. Vi giver dig også idéer til relevante beregninger samt hjælp til, hvordan man udregner dem.

Anden del består ligeledes af tre kapitler:

 1. I ”Spørgsmål 3” giver vi dig en grundig gennemgang af spørgsmålets enkeltdele. Vi kommer desuden med en gennemgang af relevant teori indenfor international politik.
 2. I ”Forstå bilaget” hjælper vi dig med at udlede, hvad bilaget siger om økonomiske sanktioner og deres effekt i forhold til at løse internationale konflikter.
 3. I ”Hjælp til at besvare spørgsmål 3” kommer vi med ét forslag til, hvordan du kan strukturere din besvarelse af spørgsmål 3. Vi giver desuden en udførlig guide i, hvilke argumenter for og imod du kan komme ind på i din diskussion indenfor hver teori.

Tredje del består af Studienets egen eksempelbesvarelse af delopgave B. Du kan bruge eksempelbesvarelsen til at få inspiration til din egen besvarelse af delopgave B samt til at se opgavehjælpens råd ført ud i praksis.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Delopgave B: Sanktioner mod Rusland | Samf A

[2]
Bedømmelser
 • 09-09-2022
  Givet af 3.g'er på STX
 • 24-02-2021
  Givet af 3.g'er på STX