Delopgave B: Magt og demokrati | Samf A

Velkommen til vores opgavehjælp til delopgave B: Magt og demokrati fra eksamenssættet ”Magt”, som blev brugt til skriftlig eksamen i samfundsfag A på STX d. 27, maj 2015. Den skriftlige eksamen var med internetadgang. Opgavehjælpen består af tre dele. Første del guider dig sikkert gennem spørgsmål 2, mens anden del hjælper dig gennem spørgsmål 3. I opgavehjælpens tredje del finder du en eksempelbesvarelse af delopgave B.

Første del består af tre kapitler:

  1. I kapitlet ”Spørgsmål 2” hjælper vi dig med at forstå selve spørgsmålet. Vi ridser op, hvad du skal huske inden du går i gang, og forklarer centrale begreber, som er nødvendige at forstå for at kunne forstå spørgsmålet.
  2. I kapitlet ”Forstå bilagene” får du en grundig gennemgang af de tre bilag med fokus på bilagenes opfattelser af udfordringer for det danske demokrati samt hvilke magtopfattelser, der optræder i bilagene.
  3. I kapitlet ”Hjælp til at besvare spørgsmål 2” får du et forslag til, hvordan du kan opbygge din besvarelse, og en udførlig vejledning til, hvad du kan komme ind på i besvarelsens forskellige dele. Til sidst i kapitlet opsummerer vi de vigtigste forskelle og ligheder mellem bilagene.

Anden del består ligeledes af tre kapitler:

  1. I kapitlet ”Spørgsmål 3” hjælper vi dig med at forstå selve spørgsmålet. Vi ridser op, hvad du skal huske inden du går i gang, og forklarer centrale begreber, som er nødvendige at forstå for at kunne besvare spørgsmålet.
  2. I kapitlet ”Forstå bilaget” bliver spørgsmålets bilag gennemgået, og du får tips til, hvordan du får mest ud af bilaget.
  3. I kapitlet ”Hjælp til at besvare spørgsmål 3” får du et forslag til, hvordan du kan opbygge dit notat, og en udførlig vejledning til, hvad du kan komme ind på i notatets forskellige afsnit. Du bliver præsenteret for mange forslag til anbefalinger, men du behøver ikke bruge dem alle. Du kan nøjes med at bruge de anbefalinger, som du synes er mest relevante for din besvarelse. Til sidst i kapitlet opsummerer vi anbefalingerne.

Tredje del består af Studienets egen besvarelse af delopgave B. Her kan du se, hvordan vores anbefalinger kan anvendes i praksis og derved få inspiration til din egen besvarelse.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Delopgave B: Magt og demokrati | Samf A

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.