Delopgave B: Italiens økonomiske situation

Her finder du vores opgavehjælp til Delopgave B: Italiens økonomiske situation fra eksamenssættet “Socialt ansvar”, der blev brugt til eksamen i Samfundsfag A på STX d. 5 december 2019.

Opgaveformuleringerne lyder:

2. Undersøg, hvad der af materialet i bilag B1 (figur 1, tabel 1, figur 2, tabel 2, figur 3, og figur 4) kan udledes om Italiens økonomiske situation. Undersøgelsen skal understøttes af relevante beregninger, og du skal anvende viden om økonomiske mål.

3. Diskutér, hvilke muligheder den italienske regering har for at forbedre Italiens økonomiske situation. Diskussionen skal tage udgangspunkt i videoklippet i bilag B2, og du skal anvende viden om økonomisk politik.

Uddrag fra siden Hjælp til at besvare spørgsmål 3

Ekspansiv finanspolitik bruges til at øge efterspørgslen i lavkonjunktur. I tabel 2a kan vi se, at den italienske økonomi aldrig er kommet sig efter finanskrisen. Det kunne derfor være en løsning at føre ekspansiv finanspolitik for at mindske arbejdsløsheden og øge BNP. Italien kunne f.eks. øge de offentlige investeringer ved at bygge hospitaler. Det vil øge efterspørgslen, da virksomhederne har brug for materialer og medarbejdere til byggeprojektet. Den øgede efterspørgsel fører til en øget produktion. En øget produktion fører til et fald i arbejdsløsheden. Den øgede produktion fører også til en indkomststigning i samfundet. Den øgede indkomst fører til øget forbrug (med dræn til import, skat og opsparing) som igen fører til en øget efterspørgsel og så videre, jf. multiplikatoreffekten...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Delopgave B: Italiens økonomiske situation

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.