[7]

Delopgave B: EU's migrationspolitik

Her finder du vores opgavehjælp til delopgave B: EU’s migrationspolitik fra eksamenssættet “Integration”, der blev brugt til eksamen i Samfundsfag A på STX d. 27. maj 2019. 

Opgaveformuleringerne lyder:

2. Undersøg, hvad der på baggrund af bilag B1 (tabel 1, figur 1, figur 2, tabel 2, figur 3, tabel 3) kan udledes om udviklingen i antallet af asylansøgere i udvalgte EU-lande og om holdninger til migration hos befolkningen i udvalgte EU-lande. Undersøgelsen skal understøttes af relevante beregninger, og du skal anvende viden om EU-samarbejdet.

3. Diskutér, hvilke styrker og svagheder EU har i forhold til at finde en fælles løsning på EU’s migrationsudfordringer. Diskussionen skal tage udgangspunkt i videoklippet i bilag B2, og du skal anvende viden om samarbejde og integration mellem landene i EU.

OBS. I 2010 var der også et eksamenssæt ved navn "Integration". Hvis du leder efter delopgave B til 2010-sættet, så kan du finde den her.

Uddrag fra siden Hjælp til at besvare spørgsmål 2

Figur 1 viser, at Polen, Ungarn og Italien er de lande, hvor flest af de adspurgte mener, at øget national og etnisk diversitet vil gøre landene til et værre sted at leve. Figuren styrker altså vores formodning om, at Ungarn og Polen frygter at modtage flere migranter, hvis der indføres fælles migrationspolitik. En forklaring på, at omkring 40 % fra både Polen og Ungarn mener, at diversitet vil gøre landet værre kan være, at det er to etnisk homogene lande. Det kan også skyldes, at der har været relativt mange krige og borgerkrige på grund af etnicitet i Østeuropa.

Uddrag fra siden Hjælp til at besvare spørgsmål 3

Integration på baggrund af et fælles problem forudsætter dog, at staterne ikke selv kan løse problemet. I B2 forklarer Gammeltoft-Hansen, at Danmark har forsøgt at løse migrationsudfordringerne ved at have stramme regler for asyl samt lave velfærdsydelser til asylansøgere. Man kan dog sætte spørgsmålstegn ved om den løsning er langtidsholdbar. Gammeltoft-Hansen fortæller, at Norge og Sverige er begyndt at kopiere Danmarks politik. I fremtiden vil det derfor blive sværere for Danmark at presse asylansøgere til at søge asyl i nabostaterne.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Delopgave B: EU's migrationspolitik

[7]
Bedømmelser
  • 10-09-2023
    Givet af 3.g'er på STX
  • 19-09-2022
    Givet af 3.g'er på STX
  • 09-11-2021
    Givet af 3.g'er på STX
  • 11-09-2021
    Givet af 3.g'er på STX