Delopgave A: Regerings­magten | Samf A

Velkommen! Du har nu klikket ind på vores opgavehjælp til delopgave A: Regeringsmagten fra eksamenssættet ”Regeringsmagten”, som blev brugt til skriftlig eksamen i samfundsfag A på STX d. 27 maj 2015. Opgavehjælpen består af tre dele:

Første del består af tre kapitler:

 1. I ”Spørgsmål 2” forklarer vi dig selve spørgsmålet og hjælper dig med at forstå, hvad du skal svare på. Vi opridser, hvilke ting du skal have styr på inden du starter din egen besvarelse og vi forklarer centrale begreber og den viden, du skal bruge for at besvare på spørgsmål 2.
 2. I ”Forstå bilagene” får du en grundig gennemgang af de fire bilag med fokus på bilagenes synspunkter om magt og aktører i dansk politik. Vi forklarer desuden svære ord og kludrede sætning, så du er sikker på, at du forstår bilaget.
 3. I ”Hjælp til at besvare spørgsmål 2” giver vi dig ét forslag til, hvordan du kan strukturere din besvarelse. Vi giver desuden en udførlig vejledning, til hvad du kan komme ind på i din besvarelse af spørgsmål 2.

Anden del består også af tre kapitler:

 1. I ”Spørgsmål 3” hjælper vi dig med at forstå selve spørgsmålet. Vi giver en grundig vejledning til, hvad du skal have styr på inden du giver dig i kast med din egen besvarelse. Vi forklarer desuden centrale begreber samt viden om partiadfærd, så du er klædt godt på til at besvare spørgsmål 3.
 2. I ”Forstå bilaget” gennemgår vi bilag A5 og hjælper dig med at adskille bilagets stemmer, så du ikke er i tvivl om, hvem der siger hvad. I gennemgangen af bilaget har vi fokus på, hvad bilaget siger om Dansk Folkeparti og partiets muligheder for øget indflydelse i en regering.
 3. I ”Hjælp til at besvare spørgsmål 3” giver vi dig ét forslag til, hvordan din besvarelse kan struktureres. Vi giver desuden en udførlig gennemgang af argumenter, både for og imod, som du kan bruge i din diskussion.

Tredje del består af Studienets egen eksempelbesvarelse af delopgave A. Du kan bruge eksempelbesvarelsen som inspiration til din egen besvarelse samt til at se, hvordan vores råd bruges i en besvarelse.

God fornøjelse!

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Delopgave A: Regeringsmagten | Samf A

[2]
Bedømmelser
 • 05-02-2020
  Givet af 2.g'er på STX
  Gik uden pis fra 4 til 10 pga denne hjælp
 • 25-09-2022
  Givet af 2.g'er på STX